DMD hastası Harun Tınas kimdir? Harun Tınas'ın yazdığı kitaplar

Mersin'in Gülnar ilçesinde, Duchenne Musküler Distrofi (DMD) kas hastalığı nedeniyle 14 yıldır yatağa ve solunum cihazına bağlı yaşayan 1992 doğumlu Harun Tınas (31 yaşında), edebiyat aşkıyla hayata tutunuyor.

İlkokul yıllarında yürüme zorluğu çeken Tınas, ailesi tarafından hastaneye götürülerek DMD kas hastası olduğu teşhis edilmiştir. Zamanla kemikleri eğilen Tınas, 14 yıldır yatağa ve solunum cihazına bağlı bir şekilde yaşamını sürdürmektedir. Ancak Tınas, yaşadığı zorluklara rağmen hayata küsmemiş ve edebiyat aşkıyla hayata sıkıca tutunmayı başarmıştır. Şiirler yazan ve edebiyata ilgi duyan Tınas'ın, 105 şiirin yer aldığı 'Sessiz Çığlığım' isimli bir şiir kitabı ve hayatını anlattığı 'Ben De Varım' isimli kitabı ve 'Koyu Zaman Seferisi' adlı 3 kitap çıkartmıştır.

Tınas, yaşadığı zorlu hayatı anlatırken, "Yaşadıklarım kolay değildi. 'Ben De Varım' kitabını yazarken birçok problemle karşılaştım ve moralim bozuldu. Yazmak oldukça zordu diyebilirim. Ailem bu süreçte çok yardımcı oldu. Özellikle en büyük destekçim annem oldu. Babam ve kardeşlerim de benim yanımda yer aldı. Kitabıma beklediğimden çok daha iyi tepkiler aldım. İnsanlar şaşkınlıkla bakıyor. Çünkü ben oturarak yazamıyorum. Kitabımı bir DMD kas hastası olarak, bilgisayarda yatar pozisyonda, sağ elin hafif hareket eden baş, işaret ve orta parmaklarıyla mouse ile optik klavyeden yardım alarak yazdım" şeklinde konuştu.

Sıkı bir Galatasaray taraftarı olduğunu belirten Tınas, "Galatasaray tuttuğum takım. Bu sene iyi gitmiyoruz ama yine de inatla tutuyoruz. Galatasaray'da en çok Muslera'yı seviyorum" dedi.

Eğitim hayatını lise ikinci sınıfta bırakmak zorunda kaldığını söyleyen Tınas, "Okulu bıraktıktan sonra yazmaya, benim gibi DMD kas hastası olan Niyazi Yangın isimli bir arkadaşı örnek alarak başladım. 'Ben De Varım' kitabını yazmaya karar verdim çünkü insanlar benim nasıl yazdığımı, nasıl bir hayattan geldiğimi merak ediyorlardı. Onlara cevap olması için yazmaya karar verdim" şeklinde konuştu.

>> Hakan Yüksel: DMD ile mücadele eden bir başarı hikayesi
>> DMD hastası Canberk Sağnak'ın başarılarla dolu hayat hikayesi
>> Kadın DMD hastası Nurçin Arlı kimdir? Nurçin Arlı'nın yazdığı kitaplar
>> Müzik ve bilimle dolu bir yaşam: Erhan Karaman'ın DMD ile mücadelesi

Bu içerik DMD DAYANIŞMA PLATFORMU tarafından basında yer alan haberler doğrultusunda hazırlanmıştır.

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال