Muhammed Gökkaya: Duchenne Kas Hastalığı İle Mücadele Eden Bocce Şampiyonu

Sivas doğumlu ve doğuştan Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastası olan 37 yaşındaki Muhammed Gökkaya, boccede Avrupa, dünya ve paralimpik oyunlarında şampiyonluk hedefiyle azimle çalışıyor. Engelleri aşarak sporda başarıyı yakalayan Gökkaya, hem ilham veren birisi hem de engelli bireylerin potansiyelini gösteren bir örnek olarak dikkat çekiyor.
Muhammed Gökkaya, 10 yıl önce arkadaşının önerisiyle Bocce Milli Takımı Antrenörü Şefika Şeker Kaygusuz ile tanışarak spor hayatına adım attı. Kısa sürede bu branşta Türkiye şampiyonluğu elde eden Gökkaya, Avrupa Şampiyonası'nda beklediği başarıyı yakalayamadı ancak yeni hedeflerle dolu bir motivasyonla çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda bir şair olan Gökkaya, "Güllerimiz" ve "Uçan Güvercinlerimiz" adlı şiir kitaplarıyla da adından söz ettiriyor. Doğuştan kas hastası olan Gökkaya, bocce ile tanışmasının arkadaşının teşvikiyle gerçekleştiğini vurgulayarak, engellerine rağmen sporda ve sanatta başarılı olmanın mümkün olduğunu kanıtlıyor.

Muhammed Gökkaya, kısa bir süre içinde çiftler kategorisinde takım arkadaşı Ferdi Kahraman ile birlikte Türkiye şampiyonu olduğunu belirtti. Ayrıca, 2015 yılında düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil ettiğini de aktardı.

Muhammed Gökkaya, son 10 yılda düzenlenen şampiyonalarda çeşitli dereceler elde ettiğini ve Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finalde elendiklerini belirtiyor. Her sene düzenli olarak bocce müsabakalarına katıldıklarını vurgulayarak, bu yıl düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'nda birincilik hedeflediğini ve ilerleyen süreçte Avrupa şampiyonluğunu hedeflediğini söylüyor. Sporla tanıştıktan sonra hayatının değiştiğini ifade eden Gökkaya, engellilerin aslında neler yapabileceğini ve başarabileceğini göstermenin önemine değiniyor. Hareket etmenin kendisini daha zinde hissettirdiğini, psikolojik olarak motive ettiğini ve rahat hissettirdiğini belirtiyor. Engelinin arkasına sığınmamanın önemini vurgulayarak, "Hayatta biz de varız" demenin gerekliliğine dikkat çekiyor ve katıldığı tüm müsabakalarda engellilerle tanışma ve onlarla arkadaş olma fırsatı bulduklarını dile getiriyor.
Muhammed Gökkaya, hedefleri hakkında "Yeni dereceler yaparak paralimpik oyunlarına katılmak istiyorum. Spor salonunda olmadığım zaman evde antrenmanlara devam ediyorum. Azmeden başarır." şeklinde konuşuyor. Bocce antrenörü Alparslan Bakaroğlu ise engellilerin bu spora kazandırılmasının önemini vurgulayarak, "Bu insanları evlerinden çıkartıp spora kazandırmak, bizim için ayrı bir mutluluk." değerlendirmesinde bulunuyor.

Bu haber, DMD DAYANIŞMA PLATFORMU tarafından Anadolu Ajansı'nın "Bocce ile engelini aşan milli sporcunun hedefi yeni şampiyonluklar" başlıklı haberinden yararlanılarak hazırlanmıştır.

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال