İstanbul Sancaktepe'de Hücre ve Gen Terapisi Odaklı Hastane Kuruluyor: Nadir Hastalıklara Yerel Çözüm Adımı

Sağlık Bakanı Koca, İstanbul Sancaktepe'de hücre ve gen terapisi odaklı bir hastane kuracaklarını duyurdu. Koca, "Nadir hastalıkların tedavisi için bu hastaneyi planlıyoruz ve klinik araştırmaları başlatıyoruz. Tedavi sürecinde kullanılacak ürünlerin üretimini kendimiz gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu. Bu adım, nadir hastalıkların tedavisinde önemli bir ilerleme ve yerel üretimin önemini vurguluyor. Söz konusu hastanenin tedavi ve terapi alanında önemli bir merkez olabileceği düşünülüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, nadir hastalıkların etkin tedavisi için önemli bir adım olarak nitelendirilen Hücre ve Gen Terapi Hastanesi projesinin detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Yaptığı açıklamada, projenin son aşamaya geldiğini belirten Bakan Koca, nadir hastalıkların özellikle spinal musküler atrofi (SMA), Duchenne Musküler Distrofi (DMD), ALS gibi nöromusküler hastalıkları olan bireyler için hizmet birimlerinin ülke genelinde yaygınlaştırılmasının ardından, Nadir Hastalıklar Ulusal Kayıt Sistemi'nin hayata geçirilmesi ve ardından hücre ve gen terapisi hastanesinin kurulacağını ifade etti.

Özellikle gen terapisinin maliyetinin büyük bir kısmının uygulama merkezi ve konaklama hizmetlerini içerdiğine dikkat çeken Koca, bu ihtiyaca yönelik olarak hücre ve gen terapisi hastanesinin oluşturulacağını vurguladı. İstanbul, Sancaktepe'de kurulacak olan hastanenin yanı sıra, tedavilerde kullanılacak ürünlerin üretileceği altyapının da planlandığını ve terapi ürünlerinin yerli olarak üretilmesinin hedeflendiğini açıkladı.

Bakan Koca ayrıca, hastane bünyesinde klinik araştırmaların başlatılmasının amaçlandığını belirterek, özellikle tedavi uygulamalarının hangi yaş grubuna odaklanacağına dair son bilimsel gelişmelerin belirleyici olduğunu dile getirdi. Klinik araştırmaların uygulamayla birlikte başlatılmasının planlandığını ve bu sürecin ülke sağlığı için kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Hücre ve Gen Terapi Hastanesi'nin devreye alınmasıyla birlikte, nadir hastalıkların tedavisinde önemli bir ilerleme kaydedilmesinin beklendiği ve bu çalışmaların ülke sağlık sistemi için büyük bir avantaj olacağı belirtildi. Bu proje, nadir hastalıkların tedavisinde ulusal ve uluslararası düzeyde yeni bir dönemi başlatabilir ve umut vaat eden sonuçlar elde edilmesine olanak sağlayabilir.

Bu haber DMD DAYANIŞMA PLATFORMU tarafından hazırlanmıştır.

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال