Sarepta ELEVIDYS Gen Terapisi EMBARK Çalışması Sonuçlarını Duyurdu

Sarepta Therapeutics, Inc. (NASDAQ: SRPT), nadir hastalıklar için hassas genetik tıp alanında lider bir şirket, 4 ila 7 yaşlarındaki Duchenne kas distrofisi hastalarında ELEVIDYS (delandistrogene moxeparvovec-rokl) adlı gen terapisi üzerine global, rastgele seçilen, çift-kör, plasebo kontrollü, Faz 3 klinik çalışma olan EMBARK (Çalışma SRP-9001-301) sonuçlarını açıkladı.

  • Sonuçlar, BLA için etkililik eklemesi sunma desteğini destekliyor; ABD FDA, EMBARK'tan elde edilen delil toplamına dayalı olarak etiket genişlemesini gözden geçirme olasılığını belirtti.
  • EMBARK'ta ELEVIDYS (delandistrogene moxeparvovec-rokl) ile tedavi edilen katılımcılar, motor fonksiyonun bir ölçüsü olan Kuzey Yıldızı Ambulatuvar Değerlendirmesi'nde, 52 haftada plasebo ile tedavi edilen hastalara göre bir artış gösterdiler, ancak birincil sonuçta hedeflenen başarıya ulaşılmadı.
  • Önceden belirlenmiş tüm önemli ikincil sonuç noktalarında sağlam, istatistiksel olarak anlamlı sonuçlar alındı, bunlar arasında kalkma süresi (p=0.0025) ve 10 metrelik yürüyüş testi. (p=0.0048) yer alıyor ve tüm yaş gruplarında büyüklük ve istatistiksel öneme benzer klinik olarak anlamlı bir tedavi faydasının delili gösterildi.
  • Yeni güvenlik sinyalleri gözlemlenmedi.
  • Sarepta, 30 Ekim'de Doğu saati ile saat 16:30'da yatırımcı çağrısına ev sahipliği yapacak.
"EMBARK'ın sonuçları, çift kör, plasebo kontrollü çalışmamızın, ELEVIDYS'in Duchenne hastalığının seyrini değiştirdiği ve bu hızla ilerleyen hastalığı yaşayan her yaş grubundaki hastalara fayda sağladığı sonucunu destekliyor. Sonuçlar, çalışmadaki tüm sonuç noktalarında ELEVIDYS'i lehine gösterdi ve tüm önceden belirlenmiş ana ikincil sonuç noktalarında ve ana ikincil sonuç noktalarının her yaş alt grubunda istatistiksel öneme ulaşmayı başardı. Gerçekten de, kalkma süresinde 5 saniyeyi geçmek, ambulasyon kaybının erken bir belirtisi olması açısından en güçlü göstergedir ve EMBARK'ta ELEVIDYS, 52 hafta boyunca bu olasılığı %90'dan fazla bir oranda azaltmıştır," dedi Doug Ingram, Sarepta'nın başkanı ve CEO'su. "EMBARK sonuçlarına dayanarak, etiketli endikasyonu tüm hastaları tedavi etmek için genişletmek için hızla güncelleme talebinde bulunmayı planlıyoruz. Önemli bir şekilde, EMBARK'ın üst düzey sonuçlarını FDA liderliği ile paylaştık ve verilerin incelenmesi tarafından desteklenirse böyle bir etiket genişlemesine açık olduklarını ve başvurunun hızlı bir şekilde değerlendirilmesine devam etmeyi amaçladıklarını onayladılar."

Çalışmada, ELEVIDYS ile tedavi edilen hastalar, tedaviden 52 hafta sonra Kuzey Yıldızı Ambulatuvar Değerlendirmesi (NSAA) toplam puanlarında 2.6 puanlık bir iyileşme gösterdiler, plasebo ile tedavi edilen hastalarda ise 1.9 puanlık bir iyileşme görüldü. Tedavi edilen ve plasebo grupları arasındaki 0.65 puanlık fark istatistiksel olarak anlamlılığa ulaşmadı (n=125; p=0.24)."

Tüm önemli önceden belirlenmiş işlevsel ikincil sonuç noktaları, ELEVIDYS ile tedavi edilen hastalarda 52 haftada plaseboya kıyasla yaş grupları arasında tutarlı bir şekilde görülen klinik olarak anlamlı tedavi faydası için güçlü kanıtlar sağladı. Bu sonuçlar şunları içerir:
İşte verilerin tablo şeklinde düzenlenmiş hali:


Burada "n" katılımcı sayısını temsil ederken, "LSM" karşılıklı etkileri hesaplanmış ortalamayı temsil eder ve "Diff in Seconds" farkı saniyeler cinsinden ifade eder. "p" değeri istatistiksel anlamlılığı ifade eder.

Diğer tüm zamanlı işlevsel sonuç noktaları, stride hızı 95. yüzdelik dilimi (SV95C) ve 4 basamak yukarı çıkma süresi dahil, ELEVIDYS lehine tutarlı bir tedavi faydası gösterdi. EMBARK'tan tam sonuçlar gelecekteki tıbbi toplantılarda paylaşılacak ve bir tıp dergisinde yayımlama amaçlanmaktadır.

"Kalkma süresinin güçlü tahmin edici gücü ve işlevsel gerilemeyi ve gelecekteki ambulasyon kaybını tahmin etmedeki 5 saniye kilometre taşının özel önemi, doğal tarihçede net bir şekilde gösterilmektedir. ELEVIDYS ile tedavi edilen hastaların bu kilometre taşını geçme konusundaki azalma oldukça klinik olarak önemlidir," dedi EMBARK çalışmasının bir araştırmacısı olan Craig McDonald, M.D., UC Davis Sağlık Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü profesörü ve başkanı. "Tüm zamanlı işlev testlerinde ve yaş gruplarında pozitif etkinin tutarlılığı, anlamlı bir tedavi etki belirtisinin kanıtını sağlar. Ayrıca, önemli bir not olarak, bu, objektif bir toplum kullanımı cihazı aktivite izleyicisinden türetilen 95. yüzdelik dilim stride hızı ölçümünde istatistiksel olarak anlamlı ve anlamlı bir iyileşme gösteren DMD denemelerinin tarihindeki ilk klinik denemesidir."

EMBARK çalışmasında yeni güvenlik sinyalleri bulunmadı ve bu, bugüne kadar gözlenen olumlu ve yönetilebilir ELEVIDYS güvenlik profiliyle uyumluluğu pekiştirmektedir. En yaygın tedaviye bağlı advers olaylar gastrointestinal olaylardı (kusma, mide bulantısı ve iştah kaybı) ve ateş. Yedi katılımcı (%11.1), tedaviye bağlı ciddi advers olay (SAE) yaşadı ve bilinen ELEVIDYS riskleri ile ilişkilendirilen SAE'lerde klinik olarak anlamlı değişiklikler gözlenmedi.

Konferans Çağrısı Detayları

30 Ekim 2023 tarihinde, Doğu saati ile 16:30'da Sarepta, bu sonuçları tartışmak için bir konferans çağrısı ve web yayını düzenleyecektir.

Etkinlik, Sarepta'nın web sitesinin yatırımcı ilişkileri bölümünde canlı olarak web yayını yapılacak ve etkinlik sonrasında bir yıl boyunca orada arşivlenecek. Telefonla katılan ilgili taraflar, bu çevrimiçi formu kullanarak kayıt yapmaları gerekecektir. Çevrimiçi kayıt yaptıktan sonra, tüm telefon katılımcıları, telefonla etkinliğe erişim için kullanacakları bir bağlantı içeren otomatik olarak oluşturulan bir e-posta alacaklar.

2019 yılında imzalanan işbirliği anlaşması çerçevesinde Roche, Duchenne topluluğu için geleceği dönüştürmek amacıyla Sarepta Therapeutics ile birlikte çalışıyor ve hastalığı yaşayanların kas fonksiyonlarını sürdürmelerini ve korumalarını, daha uzun süre daha güçlü kalmalarını sağlıyor. Sarepta, ELEVIDYS'in ABD'deki düzenleyici onay ve ticarileştirilmesinden, aynı zamanda üretiminden sorumludur. Roche ise dünya genelindeki düzenleyici onaylardan ve ELEVIDYS'i hastalara ulaştırmaktan sorumludur. İki şirket, ELEVIDYS'in mümkün olan en kısa sürede mümkün olduğunca fazla Duchenne hastasına ulaşma şansını maksimize etmek için kapsamlı bir ortak klinik geliştirme planı uygulamaktadır.

EMBARK, Çalışma 9001-301 Hakkında

Çalışma SRP-9001-301 veya EMBARK olarak da bilinen, 4 ila 7 yaşları arasındaki Duchenne musküler distrofi hastalarında ELEVIDYS'in iki bölümlü, çapraz, plasebo kontrollü çok uluslu Faz 3 çalışmasıdır. Birincil sonuç noktası, tedavi sonrası 52. haftada NSAA Toplam Puanındaki değişikliktir. Uygun katılımcılar çalışmanın birinci veya ikinci bölümünde tek doz ELEVIDYS alır.

Birinci bölümde, katılımcılar (n=125), yaşa göre rastgele seçildi (≥4 ila <8 yaş) veya taramada NSAA Toplam Puanı (16 ila <29) ve takip süresi 52 hafta olan 1,33 x1014 vg/kg ELEVIDYS veya plasebo aldılar. İkinci bölümde, katılımcılar çapraz geçiş yaptılar - yani birinci bölümde plasebo ile tedavi görenler ELEVIDYS aldılar ve birinci bölümde ELEVIDYS ile tedavi görenler plasebo aldılar, takip süresi 52 hafta oldu. Tüm hastalar bilinçli kaldılar.

Elevidys hakkında

EMBARK'ta ikincil sonuç ölçümleri arasında ELEVIDYS tarafından üretilen kısaltılmış distrofin miktarı (katılımcıların alt kümesinde, batı blot ile ölçülen) ve mobilite ve üst ekstremite fonksiyonu için doğrulanmış hasta raporlu sonuç ölçümleri için zamanlı işlev testleri, adım hızı bulunmaktadır.

ELEVIDYS (delandistrogene moxeparvovec-rokl), Duchenne musküler distrofi temel nedenini hedefleyerek kas iskeletinde ELEVIDYS mikro-distrofinin hedefli üretimi yoluyla tedavi etmek üzere tasarlanmış, intravenöz infüzyon için tek doz gen transfer terapisi bir ilaçtır. ELEVIDYS, Duchenne musküler distrofi (DMD) hastalarının kas iskeletinde ELEVIDYS mikro-distrofin ifadesine dayalı olarak hızlandırılmış onayla onaylanmıştır ve onaylanmıştır. Bu endikasyon için devam eden onay, doğrulayıcı çalışmalarda klinik bir faydanın doğrulanmasına bağlı olabilir. ELEVIDYS, güvenlik ve etkinlik için tam yasal standartları karşıladığından, araştırmacı veya deneysel olarak kabul edilmez.

EMBARK dışında, pazar sonrası onay çalışması olarak hizmet veren ELEVIDYS, şu anda devam eden üç klinik çalışmada değerlendirilmiştir: SRP-9001-101, SRP-9001-102 ve SRP-9001-103. Hızlandırılmış onay büyük ölçüde SRP-9001-102 ve SRP-9001-103 verilerine dayanmaktadır.

ÖNEMLİ GÜVENLİK BİLGİLERİ

ELEVIDYS, DMD geninde ekson 8 ve/veya ekson 9'da herhangi bir delesyonu olan hastalarda kontrendikedir.

UYARILAR VE ÖNLEMLER:
  • Akut Ciddi Karaciğer Hasarı
ELEVIDYS ile akut ciddi karaciğer hasarı gözlemlenmiştir. ELEVIDYS uygulaması, karaciğer enzimlerinin (örneğin GGT, GLDH, ALT, AST) veya total bilirubinin yükselmesine neden olabilir, tipik olarak 8 hafta içinde görülür.
Mevcut karaciğer bozukluğu, kronik karaciğer durumu veya akut karaciğer hastalığı (örneğin, akut hepatik viral enfeksiyon) gibi kronik karaciğer durumu olan hastalar, akut ciddi karaciğer hasarı riski altında olabilir. Akut karaciğer hastalığı olan hastalarda ELEVIDYS uygulamasını, sonuçlar normalleşene veya kontrol altına alınıncaya kadar erteleyin.
ELEVIDYS infüzyonundan önce karaciğer enzimi testi yapın ve ELEVIDYS infüzyonunu takip eden ilk 3 ay boyunca karaciğer fonksiyonunu (klinik muayene, GGT ve total bilirubin) haftalık olarak izleyin. Klinik olarak gerekliyse izlemeye devam edin, sonuçlar olağanüstü olana kadar (normal klinik muayene, GGT ve total bilirubin seviyeleri yaklaşık temel seviyelere dönene kadar).
ELEVIDYS infüzyonundan önce ve sonra hastalara sistemik kortikosteroid tedavisi önerilir. İlgili olduğunda kortikosteroid rejimini ayarlayın. Akut ciddi karaciğer hasarı şüphesi varsa, bir uzman görüşü önerilir.
  • İmmün aracılı Miyozit
Klinik çalışmalarda, DMD geninde ekson 8 ve/veya ekson 9'u içeren delesyon mutasyonlarına sahip hastalarda ELEVIDYS infüzyonundan yaklaşık 1 ay sonra immün aracılı miyozit gözlemlenmiştir. Şiddetli kas zayıflığı belirtileri, disfaji, dispne ve hipofoni de gözlemlendi.
DMD geninde ekson 1 ila 17 ve ekson 59 ila 71 arasında mutasyonları olan hastalar için ELEVIDYS tedavisi hakkında sınırlı veri mevcuttur. Bu bölgelerde delesyonları olan hastalar şiddetli immün aracılı miyozit reaksiyonu riski altında olabilir.
Hastalara kas ağrısında, hassasiyetinde veya zayıflamasında artış, disfaji, dispne veya hipofoni dahil herhangi bir açıklanamayan artışı hemen bir doktora başvurmaları konusunda bilgilendirin, çünkü bunlar miyozit belirtileri olabilir. Bu belirtiler meydana gelirse, hastanın klinik sunumuna ve tıbbi geçmişine dayalı olarak ek immün modülatör tedaviyi (immünsüpresanlar [örneğin, kalsinörin inhibitörü] kortikosteroidlere ek olarak) düşünün.
  • Myokardit
Klinik çalışmalarda, ELEVIDYS infüzyonunu takip eden klinik belirtilerle akut ciddi miyokardit ve troponin-I yükselmeleri gözlemlenmiştir.
ELEVIDYS infüzyonundan önce troponin-I'yi izleyin ve infüzyonu takip eden ilk ay boyunca haftalık olarak izlemeye devam edin ve klinik olarak gerekliyse daha sık izleme gerekebilir, özellikle göğüs ağrısı veya nefes darlığı gibi kardiyak belirtiler mevcutsa.
Hastaları, kardiyak belirtiler yaşarlarsa hemen bir doktora başvurmaları konusunda bilgilendirin.
  • Önceden Mevcut AAVrh74'ye Karşı Bağışıklık
AAV vektör tabanlı gen tedavilerinde, önceden mevcut anti-AAV antikorları, istenen terapötik seviyelerde transgen ifadesini engelleyebilir. ELEVIDYS tedavisinden sonra, tüm denekler anti-AAVrh74 antikorları geliştirdi.
ELEVIDYS uygulamasından önce anti-AAVrh74 toplam bağışıklık antikorlarının varlığını belirlemek için temel test yapın.
Anti-AAVrh74 toplam bağışıklık antikoru titresi 1:400 veya daha yüksek olan hastalara ELEVIDYS uygulaması önerilmez.
  • İstenmeyen Reaksiyonlar
Klinik çalışmalarda bildirilen en yaygın istenmeyen reaksiyonlar (% 5 veya daha fazla insidans) kusma, mide bulantısı, karaciğer fonksiyon testinde artış, ateş ve trombositopeniya idi.
Daha fazla bilgi için lütfen tam Ürün Bilgisi'ni inceleyin.

Sarepta Therapeutics Hakkında

Sarepta, hayatları tahrip eden ve geleceği kısaltan nadir hastalıklar için hassas genetik ilaçlar üretme acil misyonunda bulunuyor. Duchenne musküler distrofi (DMD) ve limb-kama musküler distrofiler (LGMD'ler) konusundaki liderliği sürdürüyor ve şu anda farklı geliştirme aşamalarında 40'tan fazla programımız bulunuyor. Gen tedavisi, RNA ve gen düzenleme alanındaki çoklu platformlu Hassas Genetik Tıp Motorumuz tarafından yönlendirilen geniş yelpazemiz bulunuyor.

Bu içerik DMD DAYANIŞMA PLATFORMU tarafından Türkçe diline çevrilmiştir. Kaynak: https://investorrelations.sarepta.com/news-releases/news-release-details/sarepta-therapeutics-announces-topline-results-embark-global-0

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال