Prof. Dr. Haluk Topaloğlu kimdir? Nasıl randevu alınır?

Prof. Dr. Haluk Topaloğlu, Türk tıp dünyasının önemli isimlerinden biridir. Pediatri alanında uzmanlaşmış olan Prof. Dr. Haluk Topaloğlu, özellikle nöromusküler hastalıklar konusunda uzmanlaşmıştır. Duchenne Musküler Distrofi (DMD) gibi kas hastalıklarıyla ilgili çalışmaları ve tedavi yöntemleriyle tanınmaktadır.

>> DMD hastalığıyla ilgilenen başarılı çocuk nöroloji doktorları kimler?

  • Tam adı: Haluk Aydın Topaloğlu
  • Bölümü: Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları / Çocuk Nörolojisi
  • Uzmanlık Alanı: Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları | Çocuk Nörolojisi
  • Mezun Olduğu Fakülte ve Yılı: Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, 1978
  • Doğum Yeri ve Yılı: Balıkesir, 1953
  • E-posta adresleri: haluk.topaloglu@yeditepe.edu.tr, htopalog@hacettepe.edu.tr

Prof. Dr. Haluk Topaloğlu, Türk çocuk nörolojisi alanında önemli bir isim olarak tanınmaktadır. 1958 yılında Diyarbakır'da dünyaya gelmiştir. Babasının asker olması nedeniyle Diyarbakır'da eğitim hayatına başlamıştır. Daha sonra Eskişehir Maarif Koleji'ne geçerek eğitimine devam etmiştir. Amerika'ya burslu olarak giderek lise eğitimini tamamlamıştır. Türkiye'ye dönüşünde Hacettepe Tıp Fakültesi'ne girmiş ve üniversite hayatında pediatriye olan ilgisini keşfetmiştir. Pediatri eğitimini tamamlayan Topaloğlu, daha sonra yurt dışında çocuk nörolojisi alanında ihtisas yapmıştır.

Haluk Topaloğlu'nun pediatri ve nöroloji alanlarına olan ilgisi, Hacettepe Tıp Fakültesi'ndeki öğretim görevlilerinin etkisiyle başlamıştır. Prof. Dr. Kalbiye Yalaz'ın derslerindeki etkileyici anlatımı ve pediatrideki akademik tartışma ortamı onun bu alana yönelmesinde önemli rol oynamıştır. Aynı şekilde çocuk nöroloji alanında da örnek aldığı bir hoca ile çalışma fırsatı bulmuş ve nörolojiye olan ilgisi giderek artmıştır.

Yurt dışındaki eğitim süreci, Amerika ve Kanada'da çocuk nörolojisi alanında ihtisas yaparak geçmiştir. Bu süreçte, nadir bir hastalık olan Fabry hastalığı üzerine klinik çalışmalara katılmış ve hastaların tedavisinde önemli gelişmelere tanık olmuştur. İngiltere'de ise nöromusküler hastalıklar üzerine araştırmalar yapmış ve bu alanda dünyaca tanınan bir profesörle çalışmıştır.

Topaloğlu'nun başarıları arasında Gaetano Conte Akademi Klinik Araştırma Ödülü de bulunmaktadır. Gaetano Conte'nin hastalığını keşfetmesinden esinlenerek aldığı bu ödül, nöroloji ve genetik alanındaki önemli çalışmalarının bir göstergesidir. Aynı zamanda Tıp Bilimine Yön Veren 100 Türk arasında yer alması da bilimsel çalışmalarının değerini göstermektedir.

Haluk Topaloğlu'nun 250'den fazla yayımlanmış makalesi bulunmaktadır ve 8.800'den fazla atıf almıştır. h indeksi ise 52'dir. Başarısının sırrı olarak, merak duygusu, sürekli çalışma ve kaliteli tıbbi yayınlara odaklanma anlayışını vurgulamaktadır. Sosyal medya yerine tıbbi yayınları tercih etmesi ve akademik çalışmalara yoğunlaşması da başarısının temel taşlarından biridir.

Haluk Topaloğlu, uluslararası alanda önemli kuruluşların yönetim kurullarında yer alarak çocuk nörolojisi ve nöromusküler alanında etkin bir rol oynamıştır. Dünya Kas Cemiyeti'nin Genel Sekreterliği, Türkiye Bilimler Akademisi'nin asli üyeliği gibi görevleri aktif bir şekilde yürütmektedir.

Kariyeri boyunca uluslararası deneyimler de yaşamıştır. 1984-1985 yıllarında Calgary, Kanada'da yan dal eğitimi almış, 1990, 1994-1995 yıllarında Londra, İngiltere'de ve 1998-2000 yıllarında Bethesda, ABD'de Ulusal Sağlık Enstitüsü'nde araştırmalar yapmıştır.

Prof. Dr. Haluk Topaloğlu, alanında önde gelen birçok ismin öğrencisi olmuştur. Hacettepe Pediatri'nin ilk kuşak öğretim üyeleri olan Prof. Yavuz Renda, Prof. Kalbiye Yalaz, Prof. Emire Özdirim, Prof. Sabiha Aysün, Prof. Gülsev Kale, Prof. Harvey Sarnat ve Prof. Victor Dubowitz'den eğitim almıştır.

Çalışmaları ve katkıları birçok ödülle taltif edilmiştir. 1997 yılında Bayındır Hastanesi, 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi ve 2003 yılında Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TUBİTAK) Bilim ödüllerini almıştır. 2015 yılında İtalyan Gaetano Conte Akademisi'nden Klinik Araştırma ödülüne layık görülmüştür. Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) asli üyelerinden biridir.

Dünya çapında tanınan bir uzman olarak, Dünya Kas Cemiyeti'nin (WMS) Genel Sekreterliği'ni 2002 yılından beri yürütmektedir. Ayrıca Dünya Çocuk Nörolojisi Birliği (ICNA), Infantile Seizure Society (ISS) ve Mediterranean Society of Myology (MSM) gibi önemli kuruluşların yönetim kurulu üyesidir.

Özel hayatında Prof. Dr. Haluk Topaloğlu, çocuk nefroloji uzmanı Prof. Rezzan Topaloğlu ile evli olup, iki çocuk babasıdır.

Halen Yeditepe Üniversitesi Pediatri Anabilim Dalı'nda aktif olarak görevine devam etmektedir. Kendisinin uzmanlık alanları arasında çocuklardaki gelişimsel gerilikler, çocuklardaki havaleler, epilepsi, genetik analiz, genetik kökenli nörolojik hastalıklar, genetik mühendisliği, kas sinir hastalıkları, mutasyonlar, nörobilim, nörogelişimsel bozukluklar, nöroloji, nörolojik hastalıklar ve rehabilitasyon gibi önemli konular yer almaktadır.

>> Prof. Dr. Haluk Topaloğlu'nun DMD ile ilgili programları

Prof. Dr. Haluk Topaloğlu'na nasıl randevu alınır?

Prof. Dr. Haluk TOPALOĞLU Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi (İstanbul Kadıköy) bünyesinde hizmet vermektedir. Aynı zamanda Ankara'da özel muayenehanesi vardır.

İstanbul için randevu alacak kişiler 444 7 000 numaralı telefondan randevu oluşturabilirler.
Adres: Koşuyolu Mahallesi, Koşuyolu Cd. No: 168, 34718 Kadıköy/İstanbul

Ankara için randevu alacak kişiler özel muayenesi (0312) 467 51 61 numaralı telefondan randevularını oluşturabilirler.
Adres: Güvenevler Mahallesi, Güvenlik Cd. No:129 D:1, 06690 Çankaya/Ankara

Prof. Dr. Haluk Topaloğlu kimdir? Kendinden dinleyelim.


Bu içerik DMD DAYANIŞMA PLATFORMU tarafından hazırlanmıştır.

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال