Duchenne Kas Distrofisi Tedavisinde Devrim Yaratan Dr. Jerry Mendell: TIME Dergisinin Sağlık Alanında En Etkili Kişiler Arasında Yer Aldı

TIME dergisi, Duchenne kas distrofisi tedavisinde devrim yaratan Dr. Jerry Mendell'ı, sağlık alanında en etkili kişiler listesi olan TIME100 Health'e dahil etti. Sarepta Therapeutics'in liderlik ettiği genetik tıp alanında uzmanlaşmış olan Dr. Mendell, nadir hastalıklar için hassas genetik tedavi konusunda önemli çalışmalarıyla tanınıyor.

Dr. Mendell'ın yaşam boyu süren nöromüsküler hastalıklara olan katkıları ve gen tedavisi alanındaki ilerlemeleri, Duchenne kas distrofisi de dahil olmak üzere birçok genetik hastalığın tedavisinde yeni bir çağın başlamasını sağladı.

Sarepta Therapeutics'in başkan yardımcısı ve Ar-Ge başkanı Louise Rodino-Klapac, Dr. Mendell'ın hastalara ve ailelerine duyduğu saygı ve merhametin, onun bilime odaklanmasında parladığını belirtti. Dr. Mendell'ın Duchenne kas distrofisi ve diğer nöromüsküler hastalıklar için gen tedavisi alanındaki çalışmaları, Sarepta gibi kurumları ve genetik tıp alanında çalışan diğer kişilere ilham vermeye devam ediyor.

Dr. Mendell, kariyerine ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri'nde başladı ve kısa bir süre sonra Duchenne ile yaşayan ilk hastasıyla tanıştı. Nationwide Children's Hospital'deki klinik ve araştırmacı olarak geçirdiği yıllar boyunca, Duchenne Kas Distrofisi'nin ilerleyici kas kaybı seyrini anlamaya ve hastalığın seyrini yavaşlatmak veya değiştirmek için müdahale etme yollarını araştırdı.

TIME100 Health listesindeki tanınmasının yanı sıra, Dr. Mendell, 2024 King Faisal Tıp Ödülü'nün de sahibi oldu. 2021'de Ulusal Tıp Akademisi'ne seçilen Dr. Mendell, aynı zamanda Amerikan Gen ve Hücre Terapisi Derneği'nin (ASGCT) Jerry Mendell Translasyonel Tıp Ödülü'nün ilk sahibi oldu. Ayrıca, kas hastalıkları, periferik sinir bozuklukları ve gen tedavisi hakkında 400'den fazla hakemli makale ve kitap yazdı.


Bu içerik DMD DAYANIŞMA PLATFORMU tarafından yazılmıştır.

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال