Mecliste Konuşan SMA'lı Demir Ali'nin Annesi Av. Ezgi Kara Bayraktar'ın Meclise Girişi Süresiz Yasaklandı

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez'in düzenlediği basın toplantısında söz verdiği Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastası Demir Ali'nin annesi Av. Ezgi Kara Bayraktar, TBMM'ye girişi süresiz olarak yasaklandı. Bayraktar'ın meclise alınmama kararı, basın toplantısında yaptığı eleştirilerden dolayı olduğu düşünülüyor. Bayraktar'ın TBMM'ye girişinin yasaklanması kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

Meclis Başkanlık Divanı Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Pençe Kilit Harekatı Bölgesi'nde şehit olan askerlere Allah'tan rahmet dileyerek konuşmasına başladı.

Toplantıda SMA hastası bir bebeğin annesi olan Ordulu Avukat Ezgi Kara Bayraktar ile birlikte yer alan Milletvekili Suiçmez, SMA hastalığına dikkat çekti. Hukukçuların her konuya hak temelli baktığını belirten Suiçmez, "Bu nedenle, merhamet duyguları üzerinden değil, hakkaniyet temelinde devletin adım atması gerektiğini düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Suiçmez ayrıca, "SMA hastalığı, Türkiye ve dünya genelinde bir salgın olarak nitelendirilmeli ve ciddi bir şekilde ele alınmalıdır." dedi. Basın toplantısına katılan Ezgi Kara Bayraktar ise Türk çocuklarının her türlü tedaviye ulaşabilmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye'de ilaç eksikliğinden kaynaklanan kayıpları duymak istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

SMA hastalığına karşı farkındalık oluşturmayı amaçlayan toplantı, SMA'nın toplumsal bir sorun olarak ele alınması ve çözüme kavuşturulması çağrısıyla son buldu.

Av. Ezgi Kara Bayraktar'ın meclisteki konuşması
Bu haber DMD DAYANIŞMA PLATFORMU tarafından hazırlanmıştır.

1 Yorumlar

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

  1. Milletin meclise girisi nasıl yasaklanır o adamların hepsini meclise koyan bu millettir. O vekillerin arasında teröristi fetöcüsü varken Çocuğunu yaşatmak için ilaç alamayan bir anne mi yasaklanıyor!!!

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال