Yeni Asır Gazetesi ''DMD'li Çocuklara İlaç Olalım'' Manşetiyle Çıktı

Bugün Yeni Asır Gazetesi, ülke genelinde binlerce DMDli bireyi ve yakınını derinden etkileyen önemli bir konuya odaklandı: Duchenne Kas Distrofisi (DMD) ile mücadele eden çocuklara sağlanması gereken ilaçların eksikliği. Başlıkta "DMD'li Çocuklara İlaç Olalım" vurgusuyla, yaşamlarını tehdit eden bu hastalıkla mücadele eden çocukların sesi gazete manşetinde yükseldi.

DMD, kas erimesine neden olan ve yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyen bir genetik hastalık olarak biliniyor. Ülkemizde 5 bine yakın çocuk, bu hastalıkla savaşırken, yaşamlarını sürdürebilmek için acil ilaç ihtiyacıyla karşı karşıya.

İzmirli Aras Denizer'den Manisalı Efe Erol'a ve birçok aileye kadar, DMD hastalığıyla mücadele eden çocuklar ve aileleri, hastalığın seyrini yavaşlatmak ve yaşam kalitesini artırmak için ilaç temininde yaşadıkları zorluklara dikkat çekiyor. Sağlık Bakanlığı'nın karşıladığı ancak piyasada bulunamayan ilaçlar, çocukların tedavisindeki önemli bir unsuru oluşturuyor. Ancak son zamanlarda ilaç temininde yaşanan güçlükler, ailelerin çaresizlik içinde beklemesine neden oluyor.

Haberde, DMD ile Mücadele Derneği Başkanı Sadullah Erol'un Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yaptığı çağrı ve ailelerin seslenişi de yer alıyor. Hastalığın ilerlemesini yavaşlatmak ve çocukların yaşam kalitesini artırmak için gereken ilaçların eksikliği, çocukların sağlığına gölge düşürüyor.

Yeni Asır Gazetesi olarak, bu önemli konuya manşetimizde yer vererek toplumun duyarlılığını artırmayı ve çözüm odaklı adımların atılmasını destekliyoruz. DMD'li çocukların yaşam mücadelesine destek olacak ilaçların temin edilmesi, ailelerin çektiği sıkıntıların giderilmesi ve toplumsal farkındalığın artırılması için çağrıda bulunuyoruz.

Çocuklarımızın sağlığı ve yaşam kalitesi için el ele vererek, bu önemli soruna çözüm bulunması dileğiyle...

Yeni Asır Gazetesi internet sitesinde yer alan habere; https://www.yeniasir.com.tr/izmir/2023/12/15/dmdli-cocuklara-ilac-olalim bu linkten ulaşabilirsiniz. Bu içerik DMD DAYANIŞMA PLATFORMU tarafından hazırlanmıştır.

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال