Doç. Dr. Figen Baydan: Hastaların Gözünden Türkiye'nin Öncü Çocuk Nöroloji Uzmanı

Türkiye'nin çocuk nöroloji alanında öncü isimlerinden biri olan Doç. Dr. Figen Baydan, uzun yıllara dayanan engin deneyimi ve geniş uzmanlık alanlarıyla ülkenin en başarılı hekimleri arasında önemli bir konuma sahiptir.

Doç. Dr. Figen Baydan

1989 yılında T.C. Sağlık Bakanlığı'na bağlı İzmir Kuzey Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başladığı kariyerinde, 34 yılı aşkın bir süredir sağlık alanında başarılı bir hizmet sunmaktadır. Bu uzun süre zarfında edindiği deneyimler ve birikim, onu kas hastalıkları konusundaki Türkiye'nin önde gelen hekimlerinden biri haline getirmiştir.

>> DMD hastalığıyla ilgilenen başarılı çocuk nöroloji doktorları kimler?

Doç. Dr. Figen Baydan'ın uzmanlık alanları arasında özellikle Duchenne Musküler Distrofi,  hipotonik (gevşek) bebekler, otistik spektrum bozuklukları, menenjitler ve ateşli havale (febril konvülziyon) gibi karmaşık sağlık sorunları bulunmaktadır. Her biri büyük bir özen ve bilgi gerektiren bu alanlarda sunduğu başarılı tedavi yöntemleri ve yaklaşımları, onun Türkiye'nin önde gelen çocuk doktorlarından biri olarak tanınmasını sağlamıştır.

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzun yıllardır görev yapan Doç. Dr. Figen Baydan, çocuk sağlığı ve hastalıkları ile çocuk nörolojisi alanındaki uzmanlığı ile hastalarına kapsamlı ve etkili sağlık hizmetleri sunmaktadır. Özellikle hipotonik bebeklerin ve otistik spektrum bozukluklarının tedavisi konusundaki başarıları ile medyada sıkça yer almıştır.

Randevu almak isteyen hastalar, Sağlık Bakanlığı'nın randevu sistemi olan 182 nolu telefon hattından veya https://mhrs.gov.tr resmi internet sitesini kullanarak Doç. Dr. Figen Baydan'dan randevu alabilirler. Her bir hastayla birebir ilgilenen Baydan, deneyimli ellerinde sağlıklarına kavuşmak isteyen hastalar için modern tıbbın en güncel yöntemleriyle tedavi olma şansı sunmaktadır.

>> Kas hastalıkları merkezleri nerelerde? Nasıl randevu alınır?

Doç. Dr. Figen Baydan, uzun yıllardır süregelen mesleki kariyeri ve kazandığı saygınlık ile Türkiye'nin kas hastalıkları konusunda en saygın ve başarılı hekimlerinden biri olarak haklı bir ün kazanmıştır. Kendisinin sağlık alanındaki çabaları, ülkenin geleceği olan çocukların sağlıklı bir yaşam sürdürmelerine katkı sağlamaktadır.

Baydan, sadece bir hekim olarak değil aynı zamanda eğitimci ve araştırmacı kimliğiyle de ön plana çıkmaktadır. Akademik çalışmaları ve bilimsel araştırmalarıyla, çocuk nörolojisi alanındaki bilgi birikimini genişletmeye ve akademiye katkı sağlamaya devam etmektedir.

Sağlık sektöründeki başarılarıyla gelecek nesillere ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Kendisi, mesleki etiği ve hasta odaklı yaklaşımıyla tanınmaktadır.

Ücretli hasta bakmamaktadır özel polikliniği yoktur!

Doç. Dr. Figen Baydan yorumlar

  • 13 yaşımda yakalandığım epilepsi hastalığıma farklı profesörlerin elinde deney faresi olduktan sonra tepecik eğitim ve araştırma hastanesinde Figen hanımla tanıştım hayatımın mucizevi noktasıydı tüm ilaçlarımı hayatımı hepsini tek tek dinleyip ona göre ayarlıyordu herhangi bir vitamin eksikliğinde bile onu düzene sokmak için çaba gösteriyordu çok ilgiliydi tek bana karşı değil bütün hastalarına karşı aynı ilgiyi gösteriyordu hayatından ödün verip insanların hayatına dokunmayı görev edinmiş naçizane bir doktor onun sayesinde Nöbet sayılarım azaldı hatta 2 yıl nöbetsiz geçirdiğim dönemler oldu fakat büyüğüm için yetişkin polikinliğine gitmem gerekti o zamandan beri hala düzenli gideceğim bir doktor arayışındayım kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır keşke kendisine ait özel polikinliği olsa orda hastası olarak devam etsem (Doktor Takvimi)
  • 10 yaşında ve 16 yaşındaki kızlarımın kas rahatsızlıklarından dolayı hangi hastaneye ve dr gittiysem bizi memnun eden hiç bir sonuça ulaşmadık çevrede duyduklarımızdan dolayı Figen hanımdan Rendevu aldık hayatımda mesleğine aşık dr olarak ilği ve alakası mükemmel seviyede Allah sizi başımızdan eksik etmesin başarılar hocam (Doktor Takvimi)
  • Dr. Figen Baydan hanım çocuk Nöroloji alanında harika bir hekim. İlgisi alakası ve ekibinin yaklaşımı beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Onca kalabalıkta gösterdiği ilgi inanılmaz. Hastane çok kalabalık, genel hasta profili belki bir tık olumsuz imaj yaratıyor ancak kalite kesinlikle iyi Doktor ile ilgili. Böyle hocalar hep olsun, var olun Hocam. (Google yorumlar / Elinadamiyim)
  • 14yaşında görme engelli oğlum var dünyaya geldiğinden beri nöroloji ve endokrin hastası yıllardan beri aynı doktorlarda tedavi görüyoruz özellikle çocuk doktorları Allah onlardan razı olsun özellikle çocuk nöroloji doktorumuz Figen Baydan Gönül Çatlı hanım efendiler sizlerin hakkını ödeyemem (Google yorumlar / Aysun Saygıner)

Bu içerik DMD DAYANIŞMA PLATFORMU tarafından hazırlanmıştır.

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال