BMD (Becker Musküler Distrofi) tedavisi için yürütülen EDG-5506 çalışması hakkında her şey

 

EDG-5506, DMD ve BMD dahil olmak üzere çok çeşitli nadir iskelet kası bozukluklarında hasarı durdurmak için tasarlanmış küçük bir moleküldür. EDG-5506, fonksiyonel distrofin yokluğundan kaynaklanan zararlı mekanik stresi seçici olarak azaltmak için yeni bir etki mekanizması sunar ve normal, sağlıklı bir kas kasılması aralığına izin verir. Bu müdahale;

  • İltihaplanma
  • Kas dejenerasyonu
  • Rejeneratif sürecin tükenmesi
  • Fibrozis
  • Adipogenez
  • Fonksiyon kaybı gibi diğer olumsuz olayları sınırlaması beklenmektedir.
EDG-5506'nın amacı, nihayetinde gelişmiş kas sağlığı nedeniyle gelişmiş işlev sağlamaktır.

EDG-5506, kas fonksiyonuna ve fibroza bakan, kas distrofisine ilişkin kapsamlı bir dizi kısa ve uzun vadeli klinik öncesi çalışma ile karakterize edilmiştir. Bu çalışmalarda EDG-5506 ile yapılan tedavinin kas liflerini yaralanmaya karşı koruduğu gösterilmiştir; daha uzun süreli tedavi ile, azaltılmış kas kaybı ve fibrozis, güçte iyileşmelerle sonuçlandı. Ek olarak, EDG-5506 ile tedavi, kardiyak fibroz ve hipertrofide iyileşmeler gösterdi.

Edgewise, hızlı liflerin korunmasının DMD ve BMD'ye sahip bireylerde daha fazla kas dejenerasyonunu önleyip hastalık ilerlemesini yavaşlatırken kas sağlığını iyileştirip iyileştirmediğini belirlemek için EDG-5506'nın bir dizi klinik deneme yapılmaktadır.

Edgewise Terapinin amacı

Edgewise şu anda Duchenne, Becker, Limb-Girdle kas distrofileri ve McArdle hastalığının tedavisi için yeni miyosin hedefli tedaviler geliştirmeye odaklanmıştır.

Edgewise, nadir görülen kas bozukluklarıyla yaşayan insanlar için yeni terapiler geliştirmeye kendini adamıştır. Yeni tedaviler, güvenlik ve etkinliği değerlendirmek için yıllarca süren laboratuvar araştırmaları ve klinik testler gerektirir. Klinik araştırmalara katılan gönüllüler, Edgewise'ın bu araştırma amaçlı tedavilerin insanlar üzerindeki potansiyel faydalarını ve güvenlik profilini değerlendirmesine yardımcı olur. Ek olarak, araştırma amaçlı tedavilerin klinik ortamda kullanım için onaylanmadan önce klinik araştırmanın çeşitli aşamalarında başarılı bir şekilde ilerlemesi gerekir.

Aktif klinik araştırmalara katılmak isterseniz https://edgewisetx.com/index.php?cID=240 adresini inceleyebilirsiniz.

EDG-5506 hakkındaki son gelişmeler

Faz-1 çalışması tamamlanan EDG-5506 molekülünde umut vadeden sonuçlar alındı işte o sonuçlar.

Faz 1 çalışmasında deneysel oral tedavi EDG-5506 ile bir yıllık tedaviden sonra, Becker musküler distrofisi (BMD) olan çoğu erkek, motor fonksiyonun zamanla kötüleştiği hastalığın doğal seyrini yavşlatarak stabil veya gelişmiş motor fonksiyon göstermiştir.

Tedavinin geliştiricisi Edgewise Therapeutics'e göre, devam etmekte olan Faz 1 ARCH klinik denemesindeki (NCT05160415) bir yıllık bulgular da EDG-5506'nın genel olarak iyi tolere edildiğini ve kas hasarlarının azalttığını göstermiştir.

Edgewise'ın baş tıbbi sorumlusu MD, PhD Joanne Donovan, "Uygun güvenlik / tolere edilebilirlik profiliyle birlikte son derece cesaret verici olan EDG 5506 tedavisiyle 12 ayda gözlemlenen sağlam ve tutarlı sonuçlardan oldukça memnunuz" dedi. (Şirketin basın açıklaması)

Becker müsküler distrofili çocuklar, yetişkinler devam eden bir çalışmaya dahil ediliyor.
Bu aşamada Faz - 1 bulgularına dayanarak Edgewise, 12 ila 50 yaşları arasındaki BMD'li yaklaşık 50 çocuk ve yetişkinde çeşitli dozlarda EDG-5506'yı plaseboya karşı test etmeye devam edecek.

Firma faz - 2 CANYON çalışmasını (NCT05291091) genişletecek. Sonuçların olumlu olması halinde tedavinin onaylanması için başvuruları destekleyecek 120 BMD hastasından oluşan önemli “GRAND CANYON” çalışma kohortudur.

Firma yetkilisi Donovan, "Bu veriler, CANYON çalışmamızı potansiyel olarak kaydı etkinleştiren bir kohortu dahil edecek şekilde hızlı bir şekilde döndürmemize izin verdi" dedi.

KANYON'a hasta kaydı ABD'deki tesislerde devam ediyor ve Hollanda ve Birleşik Krallık'ta GRAND KANYON hasta grubu için işe alımın bu yaz sonunda veya sonbahar başında başlaması bekleniyor.

BMD, kas proteini distrofini etkileyen mutasyonlardan kaynaklanır. Normalde, distrofin kas hücrelerinde bir 'amortisör' gibi davranarak kas kasılmaları sırasında hücre yapılarını yastıklamaya ve desteklemeye yardımcı olur. BMD'de ve Duchenne kas distrofisinde (DMD), çalışan distrofin eksikliği kasların zamanla hasar görmesine neden olur ve sonuçta hastalığı karakterize eden ilerleyici fiziksel fonksiyon kaybına yol açar .

EDG-5506, kas kasılmasında yer alan bir protein olan miyozin aktivitesini bloke etmek için tasarlanmıştır. Terapinin arkasındaki temel fikir, distrofin eksikliği veya düşüklüğü nedeniyle kaslarda oluşan kasılma hasarını önlemektir.

California Davis Üniversitesi'nde fiziksel tıp ve rehabilitasyon ana bilim dalı başkanı Jack Sandler şöyle diyor "Becker, şu anda onaylanmış bir tedavisi olmayan yıkıcı, nöromüsküler bir hastalıktır. Deneyimlerime göre, kas zayıflığı belirtileri ortaya çıktığında, kas zaten kaybedilmiştir.

ARCH denemesi, EDG-5506 ile kas hasarı belirteçlerini önemli ölçüde azalttığını bildirdi
ARCH, iki yıl boyunca her gün oral EDG-5506 ile tedavi edilen, tümü yürüyebilen BMD'ye sahip 12 erkeği kaydetti. Çalışmanın Nisan 2024'te sonuçlanması bekleniyor.

Çalışmanın ana hedefleri, deneysel tedavinin güvenliğini değerlendirmektir ve Edgewise, bugüne kadar elde edilen sonuçların genellikle olumlu olduğunu bildirmektedir: Tedavi genel olarak iyi tolere edilmiştir ve yan etkiler nedeniyle tedaviyi durduran veya dozunu azaltan hiçbir hasta olmamıştır.

Şirketin bildirdiğine göre, daha önce açıklanan ara verilerle tutarlı olarak, bir yıllık EDG-5506 tedavisinin kas hasarı belirteçlerini önemli ölçüde azalttığı görüldü. Şirketin bildirdiğine göre;
  • Kreatin kinaz (CK) seviyeleri ortalama %37 düşmüştür.
  • İskelet kası troponin I (TNNI2) seviyeleri ortalama %79 azalmıştır.
Çalışma boyunca, katılımcıların fiziksel işlevleri rutin olarak North Star Ambulatory Assessment (NSAA) kullanılarak ölçülür. Tedavi almayan BMD'li yetişkinler için NSAA puanlarının genellikle her yıl ortalama 1,2 puan azaldığı bilinmektedir.

ARCH denemesine katılan hastaların;
  • NSAA skorları, bir yıllık tedaviden sonra 0,4 puan arttı.
  • Spesifik olarak, 12 katılımcısından dokuzu, başlangıç ​​(çalışma başlangıcı) ölçümleriyle karşılaştırıldığında bir yıllık tedaviden sonra NSAA puanlarını korudu veya iyileştirdi.
  • Diğer üç katılımcı, NSAA puanları ile ölçüldüğü üzere, bir miktar motor fonksiyon kaybı yaşadı.
Edgewise, bu verilerin toplu olarak "EDG-5506 uygulamasıyla ilişkili kas distrofilerinde kasılmanın neden olduğu kas hasarındaki bir azalmanın, BMD ve DMD'de hastalığın ilerlemesini önlerken kas fonksiyonunu koruma ve iyileştirme potansiyeline sahip olduğu hipotezini desteklediğini" belirtti.

McDonald, "Klinikte EDG-5506'nın ilerlemesini yakından takip ediyorum ve 12 aylık sonuçlar ve EDG-5506'nın Becker'lı bireyler için yeni bir terapi olma potansiyeli beni heyecanlandırıyor" dedi.

EDG-5506 ayrıca Duchenne MD'yi tedavi etmek için geliştirilmektedir ve Faz 2 LYNX klinik araştırması (NCT05540860) şu anda ABD'deki birçok merkezde 4 ila 9 yaşları arasındaki DMD'li erkek çocukları almaktadır. Tedaviye katılan kişilerin 40 hafta boyunca tedavi edileceği açık etiketli bir çalışmadır.

Bu içerik DMD DAYANIŞMA PLATFORMU tarafından hazırlanmıştır.

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال