DMD hastalarında hasta bezi ödenmesi hakkında tüm detaylar

01.06.2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) ile ilgili düzenlemelerin hasta alt bezi ödemelerini etkilediği bildiriliyor.

Düzenleme öncesinde, hasta alt bezi bedelleri yalnızca SGK ile sözleşmeli merkezler veya eczanelerden temin edildiğinde karşılanıyordu. Ancak yeni düzenlemeye göre, "Hasta Alt Bezi/Külotlu Hasta Alt Bezi" adı verilen tıbbi malzemelerin ödeme kuralları değişti. Bu malzemelerin bedelleri artık aylık olarak nakdi ödeme şeklinde doğrudan hak sahiplerine yapılacak. Ödemeler, günde 4 adedi geçmemek üzere yapılabilecek ve hak sahipleri malzemeleri istedikleri yerden temin edebilecek.

Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte, 01.07.2022 tarihinden itibaren, hak sahipleri uzman hekim raporu (e-rapor) alarak bulundukları SGK il müdürlüklerine dilekçe ile başvurabilecekler. Başvurusu kabul edilen kişilerin banka hesap numaralarına her ayın 1'inde hak ettikleri tutarlar, rapor süresince otomatik olarak yatırılacak.

Düzenlemeyle ilgili daha fazla bilgiye "Hasta Alt Bezi/Külotlu Hasta Alt Bezi Temini Hakkında" başlıklı yazıdan ulaşabilirsiniz. https://www.sgk.gov.tr/Duyuru/Detay/Hasta-Alt-BeziKulotlu-Hasta-Alt-Bezi-Temini-Hakkinda-2022-06-03-11-05-58

Yazıda öne çıkan başlıklar şu şekildedir

Önceden, hasta alt bezi bedelleri yalnızca SGK ile anlaşmalı sağlık merkezleri veya eczanelerden temin edildiğinde SGK tarafından karşılanıyordu. Ancak yapılan yeni düzenlemeyle, artık hasta alt bezi maliyetleri aylık olarak nakit ödeme şeklinde hak sahiplerine aktarılacak. Bu ödemeler, günlük kullanım miktarı hastanın sağlık raporunda belirlenen miktardan fazla olmamak kaydıyla, günde en fazla 4 adet olarak yapılacak. Bu sayede, hak sahipleri ihtiyaçlarına uygun olarak tıbbi malzemelerini istedikleri yerden temin edebilecekler.

Hak sahipleri, SGK mevzuatında belirlenen ödeme kriterlerine uygun şekilde, ikamet ettikleri ildeki ikinci veya üçüncü basamak resmi sağlık hizmeti sağlayıcılarından alacakları uzman hekim raporu (e-rapor) ile il müdürlüklerine başvuruda bulunmalıdır. Bu başvurular, hak sahiplerinin yaşadıkları ildeki il müdürlüklerine dilekçe ile iletilmelidir. Mevcut durumda MEDULA sistemine kaydedilmiş olan sağlık raporları ise süresi sona erene kadar geçerli kabul edilecektir. Başvuruları onaylanan hak sahiplerinin banka hesap numaralarına her ayın 1'inde, hak ettikleri miktarlar rapor süresi boyunca otomatik olarak yatırılacaktır.

>> DMD Hakkında Sıkça Sorulan Sorular / Resmi Süreçler
Bu içerik DMD DAYANIŞMA PLATFORMU tarafından hazırlanmıştır.

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال